Restorative Yoga

Restorative yoga is ideaal in tijden waarin we lichamelijk en geestelijk willen herstellen en opbouwen. Na een drukke periode, of dat nou fysiek is of mentaal, kan het gevolg zijn dat we ons verzwakt of uitgeput voelen en weinig contact hebben met ons lichaam. Dit kan ook aan de orde zijn als we herstellende zijn van ziekte.

Door ontspanning te combineren met ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen stimuleren we de herstellende, vernieuwende capaciteit van het lichaam. Door de zachte benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen kunnen we diep ontspannen en bevinden we ons in een positie om energie op te bouwen in plaats van energie verbruiken.

De aandacht gaat naar het ontladen van spanning die soms diep in ons lichaam huist en het stimuleren van de bloedcirculatie. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren.

Je leert jezelf en je lichaam kennen en je leert luisteren naar je lichaam: waar houd je spanning vast en hoe kun je het bewust weer loslaten. Herontdek ruimte van waaruit je weer keuzes kunt maken. Door de opbouwende houdingen kom je weer in harmonie met je natuurlijke lichamelijke ritmes. Leven aan de hand van deze ritmes is de sleutel naar goede gezondheid.

De oefeningen reiken tot diep in ons zenuwstelsel. Daardoor kunnen diepe chronische spanningspatronen ontmantelen, je immuunsysteem verbeteren en lichaam en geest terugbrengen naar hun originele staat van balans.